Workshops

Wij organiseren op bepaalde tijden workshops van circa 2 uur. Momenteel hebben we (bij voldoende belangstelling) de volgende workshops voor u in petto.

Workshop “Doe meer met foto’s”

Wil je ook meer uit je foto’s halen? Deze workshop leert je om foto’s van je fototoestel/smartphone/tablet over te zetten op de Windows PC of laptop. In de workshop leren we het bewerken van foto’s. Bijsnijden, rechtzetten, lichter/donkerder maken, meer of minder contrast geven. Veel mogelijkheden komen aan bod om je foto mooier te maken. Wil je een (digitaal) album maken? Je favoriete foto’s van een reis of feestje verzamelen en delen met anderen. Met veel voorbeelden en oefeningen haal je zo meer uit je foto’s, voor jezelf en voor anderen.

Breng je eigen fototoestel/mobieltje/laptop en kabeltjes mee.

Let op! Deze workshop bestaat uit 2 delen.

Datum: dinsdag 21 en 28 maart 2023, 14:00 – 16:00 uur
Plaats: Bibliotheek Veldhoven 1e etage
Kosten: € 15,00

Workshop “Is uw PC op orde?”

Een PC is eigenlijk nooit op orde. Maar een aantal zaken moeten wel goed geregeld zijn. In deze workshop vertellen wij u welke dat zijn. Op drie onderwerpen gaan we dieper in en u gaat samen met ons oefenen op de PC’s. Dit zijn:
1.       Windows Update (bijwerken van het Windows-besturingssysteem)
2.       Updaten van Windows-Apps en Windows-Programma’s
3.       Windows verkenner (mappenstructuur en bestanden/mappen opslaan en verplaatsen)

U hoeft niets mee te nemen, de PC’s met Windows staan voor u klaar. Voor mensen in het bezit van een laptop met Windows 10/11 is deze workshop ook interessant!

Datum: donderdag 9 maart 2023, 10:45 – 12:45 uur
Plaats: Bibliotheek Veldhoven 1e etage
Kosten: € 10,00

Workshop “Leven met digitale overheid”

Steeds meer zaken kunnen of moeten via het internet geregeld worden. Denk hierbij aan informatie of contact met uw gemeente of zorgverlener. Het indienen van uw inkomstenbelasting of het aanvragen van een uitkering of toeslagen. Je kunt er bijna niet meer omheen, maar gelukkig is het soms ook erg handig. Daarvoor hebt u tenminste uw DigiD nodig. In deze workshop leer je hiermee omgaan. U moet wel uw DigiD hebben aangevraagd en geactiveerd. Hebt u dat nog niet gedaan, laat dat dan even weten via het inschrijfformulier Wij kunnen u daarbij helpen.

Datum: dinsdag 4 april 2023, 14:00 – 16:00 uur
Plaats: Bibliotheek Veldhoven 1e etage
Kosten: € 10,00

Inschrijven is niet meer mogelijk