Presentaties

Onze docenten geven uitleg over de verschillende onderwerpen en u kunt uw eigen laptop, tablet of telefoon meebrengen om voorbeelden na te kunnen doen. Uiteraard is er alle mogelijkheid uw vragen te stellen en zo uw kennis op te vijzelen.

Presentatie “Kopen en verkopen met internet”

We kopen steeds meer via internet. Wat is daar belangrijk bij? Waar moet u op letten? Een betrouwbare website, een account, de betaalwijze en de aflevering. Kopen op een buitenlandse website? Doen of niet doen? Soms hebben we spullen die we willen verkopen, bv via Marktplaats. Wat is daar belangrijk bij? Dat alles om teleurstellingen te voorkomen.

Datum: dinsdag 21 november 2023, 14:00 – 16:00 uur
Plaats:
Bibliotheek Veldhoven 1e etage
Kosten: € 10,00

Presentatie “Ik ga op vakantie en neem mee…”

Wij gaan steeds vaker (korter of langer) op vakantie. Naar de vakantiebestemming navigeren met de kaart op de knieën is al lang niet meer nodig: daarvoor hebben we navigatiesoftware. En hoewel alles in het echt bekijken leuker is, is het beslist wel handig om alvast vooraf te kijken hoe de bestemming er uit ziet. Wel zo handig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Restaurantje zoeken? Kijken welke bezienswaardigheden er zijn? Voor alles wat je op vakantie nodig zou hebben zijn apps beschikbaar. Deze presentatie behandelt de meest voorkomende apps en laat zien hoe u er mee om moet gaan. U kunt meteen vertrekken als u wilt……

Datum: woensdag 8 november 2023, 10:45 – 12:45 uur
Plaats:
Bibliotheek Veldhoven 1e etage
Kosten: € 10,00

Presentatie “Bestanden opslaan op internet; de Cloud”

Steeds vaker werken we in de “Cloud”, de wolk van internet. Dit geeft aan dat via het internet gewerkt wordt. Wat is daarvan het voordeel? Kunt u ook zonder “ de Cloud”? We leggen uit wat de Cloud is, wat u ermee kunt en hoe u het gebruikt voor het opslaan, bewerken en delen van bestanden en foto’s. De rol van OneDrive, iCloud, Google Drive en Dropbox.

Datum: dinsdag 7 november 2023, 14:00 – 16:00 uur
Plaats:
Bibliotheek Veldhoven 1e etage
Kosten: € 10,00

Presentatie in het Digitaal Café

Hebt u moeite met de digitaler wordende wereld, hebt u problemen bij het gebruik van uw computer of ander apparaat en zou u daarover wel eens met anderen over praten? Dat kan in ons Digitaal Café. Onze vrijwilligers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.
Tijdens de inloop is er om 14.30 uur een korte presentatie over een actueel onderwerp en natuurlijk is er koffie en thee. Als u wilt brengt u uw eigen tablet, smartphone of laptop mee.
En hebt u alleen zin om eens over uw digitale belevenissen te praten met anderen, dan kan dat ook.
De bijeenkomsten in het najaar van 2023 zijn op
Dinsdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december en beginnen om 14.00 uur.
Het onderwerp van de korte presentatie wordt in onze nieuwsbrief bekend gemaakt.
De kosten zijn € 2 en kunnen ter plaatse worden voldaan.